Plats 4 för "Håll Trouten" i Värtan Cup 2013.

Har helt missat att ge en uppdate över Värtan Cup 2013!
 
I år var jag Nicke och Tommy, dvs Håll Trouten, kompletta igen. Med två placeringar inom top 20 (av ca 200 båtar) och tappade storfiskar, vilket hade inneburit en än högre placering så var vi verkligen ute efter revanch.
 
Ganska omgående hittade vi en plats där Niklas krokade en fisk på 74cm, godkänd fisk är 75cm så det kändes riktigt bittert. Vi kastade av sträckan och gled in för en ny drift. Nästan på samma ställe var det min tur att sätta mothugget och kroka ännu en gädda, den här verkade vara i ungefär samma storlek och när den håvades var det bara att hålla tummarna att den var godkänd. Längs med måttbandet mätte fisken 76cm och klarade precis gränsen.
 
Fisket var som vanligt riktigt trögt och förutom ytterligare en för liten fisk så hände inget mer... Förrän på sista driften! Med tävlingsslut kl 17.00 (då inga fler fiskar får anmälas via tävlingstelefonen) lyckas Nicke kroka en rejäl fisk kl 16.57 men efter en kortare fight släpper den... Vi hade kunnat satt oss och deppat de sista tre minutrarna, MEN Håll Trouten har slagit till när det känns helt omöjligt förut. Med 1½ minut kvar av tävlingen kastar Nicke ut mot platsen där han tappade gäddan några kast tidigare och SMACK, den sitter igen! Fullkomligt kaos utbryter då fisken enligt tävlingsreglerna måste vara håvad innan man ringer in till kontrollanterna. Jag kollar telefon-nr till rätt områdeskontrollant, Thommy är beredd med håven och Nicke köttar in fisken. 15 meter drill på 10 sekunder och samtalet kopplar upp samma sekund som fisken ligger i håven; "16:59 -Hej, det här är Håll Trouten, vi vill väga in en fisk".
 
Fisken vägde in på 5.3kg och vi viste att pallplatsen låg oss väldigt nära. Väl framme vid prisutdelningen visade det sig att vi tyvärr inte var de ända som vägt in fisk i slutet (även om vi var de allra sista att väga in). Tyvärr blev det en delad 4:e plats. Men i en tävling med nästan 200 båtar (världens största gäddtävling sägs det?) får vi vara rejält nöjda ändå. 
 
Även kul att tävlingsledaren även uppmärksammade vår vinst i havsöringstävlingen Grind Open under prisutdelningen, det är ju trots allt havsöringsfiskare vi är.
 
Nästa år är det pallplats som gäller, högst upp!
 
Här en film som CWC gjorde i samband med tävlingen:
 
 
 / Jimie

Kommentarer
Postat av: Jocke

Är det ni som syns vid 1:48?!

2013-12-18 @ 15:53:10
Postat av: Jocke

Sen gillar jag när de filmar er vid 9:17 och Jimie står och kliar sig i skägget!

2013-12-18 @ 15:57:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0