Tillbaka från Funäs

Så var man äntligen tillbaka på jobbet efter en snabbvisit i Funäsdalen. Lämnade huvudstaden 03:30 på fredagen för att först testa fisket i Mittån. Dom nedre delarna som jag besökte är en lugnflytande, nästan stillastående å. Tyvärr så var inte storöringarna hemma den dagen, så efter en snabbmatsmiddag (en burk kall ravioli) blev det race till nästa å där jag tillbringade natten i min husbil. 

Fyra grader kallt och endast en sommarsovsäck att duna i så blev det en av dom längsta och kallaste nätterna jag upplevt. Men att få kliva ur bilen och gå en minut ner till Ljusnans klara vatten värmde en frusen fiskarsjäl. Att Ljusnans vatten får gin att framstå som grumligt fick även pulsen att stiga. Tänk att få smyga på en öring som sakta svävar fram och plockar sländor i ytan.
Så efter en snabb frukost (kall ravioli direkt från burken) blev det språngmarsch tillbaka till ån. Hittade en djupare del av ån där det stod tre kilosöringar utmed botten och bara väntade, men vad väntade dom på. Inte var det på att jag skulle lägga ut en torris två meter uppströms, inte heller *host* nymf eller streamer *host* var bra nog.
Gick uppströmms ett par hundra meter och lyckades skämma tre kilosöringar som snabbt pilade iväg. När jag senare på eftermiddagen gick tillbaka till den djupare delen stod öringarna fortfarande och tjurade. Brydde mig inte ens om att kasta på dem. Efter en snabbt tillagad och förtärd lunch (öppnade och åt en burk kall ravioli) så blev det en tupplur i gräset utmed ån.

När jag en timme senare vaknade var öringarna borta, tio minuter senare så även jag.

Vill tacka min sambo Emma för möjligheterna.

Over and Out
Täcket

Jocke och fjällmörten


Slumpfisk med full kontroll!


Jämtland igen

I skrivande stund så står grabbarna (Jocke, Jimie och Mats) i ån och drillar öringar över två kilo, medans jag får sitta hemma och titta på en dålig landskamp. Eller får dom verkligen fisk? Börjar ana oråd, för rapporterna duggar inte tätt precis.
Det är dags att jag gör något åt det. Så jag har packat bilen full med vadare och spön, rullar och flugaskar, för imorgon drar jag upp till härliga Härjedalen för att försöka lura ett par guldöringar. Pratade precis med en guide från området som sa att det var högt vatten men att det fortfarande fanns fisk som tog torrt. Och är det någon gång under året man ska fiska med musimitationer så är det nu.
Fan, att ett morgondag kan kännas så avlägsen! 
 
Täcket

RSS 2.0