Gädda i kastnät?

Kanske en framtida sportfiskemetod? Kom ihåg var ni såg det först ;)
 
 

Abborrejakt i Mälaren

Jag har vart ute och fiskat ett gäng gånger med Niklas och Tommy (även Täcket och Jocke har hakat på varsin gång) under de senaste veckorna, vi har fiskat i mälaren på jakt efter den gäckande storabborren. Att fiska abborre är lätt, att fiska storabborre är inte lätt! Varje tur har i princip varit ett mantra av följande förväntningar;

Niklas: "Det kommer att bli borre på kilot idag"
Jag: "Ja, idag känns det jävligt hett!"
Tommy: "Ähh, abborre!? Det blir stor havsöring idag, ja, eller gös, monstergös!"

(Tommy utnämns helt klart den stora optimisten, räknar med havsöring på sommaren, på dan, på jigg! Helt rätt :)

Trots skyhöga förväntningar så har fisket inte riktigt levererat. Visst har det blivit ett gäng borrar men det har vart riktigt trögt och de största borrarna har vi bara lyckats lura upp på löjmete, som visserligen är riktigt spännande! Jag har också fiskat en hel del med popper, det är ruggigt spännande att se hur en abborre i en explosion bryter ytan och hugger på poppern, har ni inte provat det: gör det! Hur som helst är jag säker på att en dag snart smäller det, och då smäller rejält för ställena har ruggig potential!

Jag avslutar som vanligt med några bilder och påståendet att mälarens abborrar måste vara bland sveriges vackraste, ljust silvriga med otroligt orangea bukfenor!

/ Jimie
En liten dagstur

När jag kom hem på fredagen efter jobbet så incisterade min sambo att jag skulle åka och fiska. Hon mumlade något om att "du är värd det".
Sagt och gjort! Kl 19.00 så drog jag ifrån Sthlm med en rivstart, styrde kosan mot Tänndalen och den lilla vackra Tännån. En liten tur på runt sex timmar. Sms:ade Jimie och bad om nummret till gutten Hans Erik, min "guide" och "kock" under helgen.
När jag till slut anlände till Tänndalen så ringde jag nummret jag fick av Jimie, gutten hade stängt av mobilen! Jag vet ju som tur var att Jimie är en nattuggla som sitter hela nätterna och kollar fiskeklipp på Youtube, ett samtal till honom så kan han guida mig fram till campen. 
Inte en lampa var tänd på hela campen och med hjälp av uteslutningsmetoden så lyckades jag knacka på rätt dörr.
Hans Erik hade tydligen varit hos en kompis och tagit ett par öl, 10,2%-iga.
Härligt att få umgås med en bakfull guide i morgon, met visade sig vara den perfekta dagen att vara bakis på.

På morgonen gick vi uppströms och Hans Erik pekade ut alla Hot Spots, som för dagen inte var några Hot Spots. Fiskar och insekter lyste med sin frånvaro fram till kl 17 då det under tio min började kläcka Siphlonurus.
Det kanske fanns en chans att få kroka en guldklimp iaf, men så blev det icke. Jag som hade trott att det bara var att åka upp och ta ett par finingar.
Som kompensation för att Hans Erik sovit ruset av sig hela dagen och fisket varit uselt så bjöd han på en utomordentlig middag innan jag startade min färd mot Sthlm.
Då hade klockan precis slagit 21.00, så det blev ett stopp i Gävle för att sova en halvtimme.

Hoppas att jag/vi får chansen att guida Hans Erik i Team Santiagos å nästa säsong, kan näst intill jämföras med Kola. Då ska du nog komma över 2kilos gränsen Hans Erik:)


Täcket


RSS 2.0