Premiär i Drevviken!

Äntligen var det dax för en efterlängtad premiär i Drevviken! Är lite sent ute i år, vilket har att göra med att bilen är paj och att havsöringsfisket tog mycket energi. Men som sagt, idag var det dax!

Första frågan var om Klamüdia levde och mådde bra... Hon har ju trots allt legat inbäddad i is under hela vintern. Men! Allt var som det skulle och hon låg tålamodigt och väntade.Som Micke Odell hade sagt "Inget tjafs", jag rodde direkt ut till grynnan där jag i princip alltid fiskar. Redan medans jag la i ankaret såg jag en gädda göra att lufthopp i jakt på småfisk, det kändes hett. Som alltid drog jag på en shadjigg (orange/gul eller grön/gul är det som gäller i Drevan) och kastade i. Nästa kast small det på, härligt med fisk på andra kastet!

 

En gädda på kanske 2kg, ingen bjässe men skoj ändå! Efter en snabb avkrokning och ett par kast till gungade det i spöt igen, jo då fisk nr 2 på 6:e kastet!

 

Efter den fisken kände jag pressen att ta en tredje inom 10 kast. Jag kastade långt och strategiskt och jiggade med många vevstopp, men både kast nr 7, 8 och 9 blev lottlösa. På 10:e kastet hade jag nästan fått hem jiggen när det small på! En liten gädda tänkte jag, men upp till ytan kom hygglig gös runt 2kg, fisken släppte dock innan jag hann landa den. Lite bittert, men ändå jävligt skoj!

Jag nämnde att det har vart en rätt intensiv havsöringssäsong och om det är något havsörigsfisket slipar när det gäller fisketeknik så är det mothuggen! KAZAAM så satt fisk nr 4 på kroken! ...men, nja någon baddare är det inte den här gången heller!Två små gäddsnipor fick landas utan några foton, jag bestämde mig för att flytta några tiotals meter till en plats där jag har fått både gädda och gös lite på slump under dragrodd. När jag fiskade av stället så upptäckte jag en stor sten på botten och en grynna runt om den. Riktigt spännande, för omkring är det bara dybotten! Efter ett par kast mot grynnan fick jag känna på spöböj igen. Den här gången kände jag nästan på dirkten att det var gös, en liten, men dock ändå en gös.

Inge vidare foton... Well well. Hur som helst känns det riktigt hett att ha hittat en gösgrynna som man vet att det står koncentrerat med fisk vid.

Efter gösen blev det dax att packa ihop och bege sig hem!

Drevviken at it's finest! /Jimie              \m/  Jimie


Havsöring i dimman!

Här kommer lite bilder från Täckets och mitt öringsfiske, förra veckan...

Täcket var ruggigt laddad inför dagens öringsjakt!


Vi började med några kast vid ett litet sund.


Sen drog vi ut på lite öppnare vatten.


Efter att vi sett några vakande och hoppande öringar drog Täcket fram flugspöet. Men det närmaste vi var att få öring i båten, var att en öring hoppade i relings höjd någon meter från båten.


För att höja chanserna till fisk, åkte kaffet fram. Tyvärr hade jag glömt mina supersmarriga mackor hemma :(


Kaffet (dimman?) gjorde susen och Täcket krokar dagens första öring!


Öringen var inte så sugen på en fotosession och tog sig själv tillbaka till havet. Men vi hann med en bild iaf!


När dimman blev tätare blev det bra mycket kallare. Det var ju tur att en av oss hade en flytoverall...


När dimman tätnade ännu mer, började vi tänka på refrängen. Drog sista kastet förbi en liten udde och small till direkt! Min första havsöring på över ett år och första fisken på mitt Shimano Speedmaster.
Täcket sköter både kameran och håven på ett klanderfritt sett!


Ruggigt nöjd fiskare :)


Efter att jag tog fisken bestämde vi oss att fortsätta ett tag till. Mindre än 10 min efter att jag krokat min första, högg det igen! Denna gång var det en lite mindre storlek, men det blev en rolig drillning med ett par sköna hopp.
Jag drog båda öringarna på draget nedan och Täcket drog sin på ett med liknande färg. 


Tillslut tog kylan och dimman över och vi drog oss hemåt.


Jag tror både jag och Täcket är överens om att det inte skulle varit en nackdel med en GPS eller en kompass i dimman. Fast det är ju kul med äventyr!!!

// Jocke

Försenat inlägg

Var ute med Jocke till landstället utanför Ljusterö för lite havsöringsfiske i torsdags. Trodde att Jocke skulle skriva lite om det eftersom han sitter och håller på lite bilder.
Det blev en bra dag iaf med tre landade silvertorpeder och inte en enda gädda, som brukar vara en bonusfisk som flitigt synar durken.
 

Paradiset

Årets resa är sedan länge bokad och av det som kändes som en evighets väntan är det nu bara några veckor kvar. Ett vatten som ger ett oroligt mjukt och harmoniskt intryck, ett vatten där man fiskar torrfluga, inte för att man kan, utan för att man ska. De gula och stora sländorna dansar oavbrutet över vattnet. Inte nog med det visuella intrycket av naturen och miljön i området, fisken är både vacker och stor!

Jag bjuder på några gamla bilder från området, så får vi hoppas att det blir ett gäng nya i samma anda.
Santiago going strong!


"Kallebrunoscar"

I dag blev det lite flugbindning igen, därav överskriften. När jag, Jimie och Mats var uppe i Saxnäs och fiskade i Ransarån så träffade vi tre göteborgare (eller var dom fyra?) vars favoritfluga var just "Kallebrunoscar". Har för mig att det var en imitation av Ephemerella Ignita (Röd Strömslända). Var bara tvungen att binda upp ett par till sommarens resa.
Hoppas att den blir lika bra som förra året men jag har inga stora föhoppningar, den blir svår att slå.

Täcket

RSS 2.0