Bättre sent...

Mycket jobb och för lite tid är inte precis den perfekta kombinationen. Så nu när jag har lite tid över är det dax att skriva av sig, eller iaf lägga upp lite bilder på mina sommarkompisar.

Min bästis!Så fort min nya dator levererats så kommer det att läggas upp div filmer från våra turer.
Fortfarande lite uppdateringar kvar att göra innan den är perfekt.

Min högra hand!Keep it tight!
Täcket


Riverge Grand Max

Den senaste tiden när jag har fiskat har jag använt tafsmaterialet Riverge Grand Max och jag måste säga att det har imponerat stort på mig! Tidigare flourcarbon jag använt har haft en dålig brottstyrka i knutarna och inte alls levt upp till vad jag hoppats, snarare så har det fått mig att tappa tilltron till flourcarbon som material och jag har istället kört med nylon.
Jag måste säga att Rivergematerialet helt fått mig att ändra åsikt, det är riktigt slittåligt, bra brottstryrka med RÄTT knutar och framförallt otroligt kamuflerat i vattnet.

Egentligen tror jag inte på att göra reklam för olika förbrukningsmaterial då alla har olika åsikter om hur ett material ska vara, men det här rekommenderar jag er i alla fall att prova!

Min gode vän Johan Söderberg säljer materialet till ett riktigt bra pris från sin hemsida (annars är det import från USA som gäller). Kolla in www.ghostcreek.se, under fliken försäljning.


/ Jimie

Norrbyströmmen med FiN

Åkte som FiN-representant till Norrbyströmmen i veckan. Det var första gången jag besökte vattnet och fisket bedrevs i två halvdagar 15.00 - 13.00. Jag väljer att skriva det här inlägget utefter mitt fiske och bortser från det praktiska jag hjälpte till med under dagarna.
För er som inte känner till Norrbyströmmen så är det en anlagd ström i sann engelsk kalkströms anda. Vattnet är väldigt klart och polerna ger ett naturligt och attraktivt intryck. Det klara vattnet gör att man enkelt kan se flera av de fiskarna som står i den pool man väljer att fiska. Fiskarna är också utav mycket god kvalité, här pratar vi hela fenor. Boendet sker i en mycket vacker lodge med altanen över vattnet, vilket innebär att man kan sitta i en fåtölj med en kall öl i ena handen och drilla storöringen med andra (vilket faktiskt hände på resan).

Efter att den gode Herr P-A introducerat vattnet och berättat lite om det så började fisket. Fiskarna vakade sporadiskt främst i lugna försiktiga vak, vissa av dem knappt synbara utan bara som en välvning under ytan. Jag bestämde mig för att det var fjädermygg och små nattsländepuppor som stog på menyn och valde en ljusgrå superpuppa i strl 16 som vapen. Ganska omgående gick en fisk upp och synade flugan men utan att ta den. Nästan direkt efter krokade Nicke sin första öring, vilket satte lite press på mig. Niklas fisk var en hygglig regnbåge som efter en kortare fight fick friheten åter.

Några kast senare gick fisken upp mer resolut och krokades. Det var en öring strax över kilot och det var spännande att se den rusa i den grunda och klara poolen. Fighten var helt okey, varken bättre eller sämre. Under ett par timmar krokade jag ett gäng öringar till men ännu ingen regnbåge. Jag gick uppströms till poolen ovan och såg en aktiv regnbåge. Jag la ut supperpuppan och fick en perfekt drift. Regnbågen steg och sög i sig flugan varpå jag gjorde mothugget. Rusningen var brutal! Jag fick kämpa länge för att för att slutligen kunna håva den.

Fisket fortsatte bra för min del och även om öringarna jag krokade var pigga så var det inget emot bågarna. De var urstarka, jag vågar påstå starkare än fler av de vilda öringar jag krokat i samma storlek.

Det var två riktigt trevliga dagar med ett riktigt trevligt gäng. Jag fortsätter berättandet i bildform.

Pigg och färggrann liten öring.


Urstark båge.


Nicke drillar en fin öring i en riktigt smal del av strömmen. Var riktigt häftigt att se!

Största och starkaste bågen jag tog under resan, självklart på torrt!


Siktar helt klart på att dra ihop ett gäng och åka dit nästa år igen! Visst är det P&T, men för att vara det så var det riktigt kul!

/ Jimie

Första på torrt

Det har blivit en del fiske med blandat resultat, jag har varit dålig på att uppdatera här på bloggen... ska se till att bättra mig!
Senaste fisket innebar dock årets första torrflugefisk. Jag var medbjuden av den gode Herr P-A på fiske efter regnbåge i en privat sjö. Enligt utsago skulle fisken vara av extremt god kvalité och så gott som vild då den spenderat lång tid i sjön (i vissa fall flera år).

P-A spanar vak.

Väl på plats vakade det redan innan vi kommit i båten. Vi rodde ut ett par meter i den vackra lilla skogssjön innan vi började fiska. Ganska snart visade P-A att han vet hur man lockar upp fisk, tyvärr missade han mothugget varpå fisken gick loss.

Lite senare kontarade han dock med denna gigant:

Vaken dog av lite i och med att vinden gick från sydlig till nordlig, men efter en stunds väntan började det vaka mer frekvent. Inte lång stund senare krokar P-A en fisk som efter en härlig fight landas i håven. Och det jag hört tidigare stämde, en fantastisk styrka på fisken och den var i perfekt kondition.


En kort stund senare sitter jag och funderar på något helt annat när en stor fisk går upp och klipper min fluga. Reaktionen blir ett sånt där mothugg man gör för att kroka GT på speed-popping. Tafsen går självklart av och jag får skamset binda på en ny fluga medans P-As skrattsalvor dånar över den lilla sjön.

Som salt i såren krokar P-A nästan omgående ännu en fin fisk och en rejäl fight är ett faktum.


Även denna en skönhet

Fiskarna fortsatte att vara försisktiga och fler gånger såg vi hur vattnet välvdes under flugorna för att fisken gått upp och tittat på dem. Men tillslut, efter att ha bytt till en liten nedklippt Red Tag lyckades även jag kroka en fisk. Riktigt bra drag på den och jag trodde att den skulle vara betydligt större än vad den var.


C&R

/Jimie

RSS 2.0