Northern Fly Fishing

Jag har haft möjlighet att testa en lina som är ny på marknaden, linan går under namnet Northern Fly Fishing och har utvecklats av Mikael Blomberg. Mikael Blomberg är förutom kastguru (landslagsmedlem, världsmästare i distans mm) även en mycket skicklig fiskare som vet att presentationen är minst lika viktig som längden på kastet.  Linan är således noggrannt framtagen för att fungera i det praktiska fisket.
 
När jag provade linan (en distance presentation klass 4 på mitt Scott SAS i samma klass) var det första som slog mig det fantastiska utlägget. De sista metrarna av linan presenteras väldigt mjukt och följsamt. Jag gjorde ett antal kast med samma resultat och började även att fulkasta för att se om detta skulle "döda" presentationen. Självklart blir presentationen inte densamma men trots allt blir utlägget relativt förlåtande.
 
En annan mycket positiv egenskap med linan är taperingen som gör att underarmskast/speykast med fördel kan användas på mellan och längre distanser. Jag speykastade upp emot 20 meter på matta (dvs utan vatten som ankare), den enda lina jag testat som kan mäta sig med den typen av kast är Scientific Anglers Mastery VPT-lina.
 
Jag ser mycket fram emot att hårdtesta denna lina och Northern Fly Fishings MKB Saltwater presentation intermediate till havsöringsfisket. Havsöringslinan har jag bara testat ett par kast och känner att dess kastegenskaper samt att den är genomskillnig med en något grumlad färgton, gör även den till en spännande lina att hårdtesta framöver!
 
En mer nogrann utvärdering av linan kommer!
 
 
/ Jimie
 
  
 

Kommentarer
Postat av: marcus

I vilka butiker finns den?

2013-04-09 @ 12:31:03
Postat av: Jimie

Oj, det vet jag faktiskt inte! Kolla www.northernflyfishing.com, där kan du beställa direkt ifrån. Mvh / Jimie

2013-04-11 @ 10:08:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0