Norrbyströmmen med FiN

Åkte som FiN-representant till Norrbyströmmen i veckan. Det var första gången jag besökte vattnet och fisket bedrevs i två halvdagar 15.00 - 13.00. Jag väljer att skriva det här inlägget utefter mitt fiske och bortser från det praktiska jag hjälpte till med under dagarna.
För er som inte känner till Norrbyströmmen så är det en anlagd ström i sann engelsk kalkströms anda. Vattnet är väldigt klart och polerna ger ett naturligt och attraktivt intryck. Det klara vattnet gör att man enkelt kan se flera av de fiskarna som står i den pool man väljer att fiska. Fiskarna är också utav mycket god kvalité, här pratar vi hela fenor. Boendet sker i en mycket vacker lodge med altanen över vattnet, vilket innebär att man kan sitta i en fåtölj med en kall öl i ena handen och drilla storöringen med andra (vilket faktiskt hände på resan).

Efter att den gode Herr P-A introducerat vattnet och berättat lite om det så började fisket. Fiskarna vakade sporadiskt främst i lugna försiktiga vak, vissa av dem knappt synbara utan bara som en välvning under ytan. Jag bestämde mig för att det var fjädermygg och små nattsländepuppor som stog på menyn och valde en ljusgrå superpuppa i strl 16 som vapen. Ganska omgående gick en fisk upp och synade flugan men utan att ta den. Nästan direkt efter krokade Nicke sin första öring, vilket satte lite press på mig. Niklas fisk var en hygglig regnbåge som efter en kortare fight fick friheten åter.

Några kast senare gick fisken upp mer resolut och krokades. Det var en öring strax över kilot och det var spännande att se den rusa i den grunda och klara poolen. Fighten var helt okey, varken bättre eller sämre. Under ett par timmar krokade jag ett gäng öringar till men ännu ingen regnbåge. Jag gick uppströms till poolen ovan och såg en aktiv regnbåge. Jag la ut supperpuppan och fick en perfekt drift. Regnbågen steg och sög i sig flugan varpå jag gjorde mothugget. Rusningen var brutal! Jag fick kämpa länge för att för att slutligen kunna håva den.

Fisket fortsatte bra för min del och även om öringarna jag krokade var pigga så var det inget emot bågarna. De var urstarka, jag vågar påstå starkare än fler av de vilda öringar jag krokat i samma storlek.

Det var två riktigt trevliga dagar med ett riktigt trevligt gäng. Jag fortsätter berättandet i bildform.

Pigg och färggrann liten öring.


Urstark båge.


Nicke drillar en fin öring i en riktigt smal del av strömmen. Var riktigt häftigt att se!

Största och starkaste bågen jag tog under resan, självklart på torrt!


Siktar helt klart på att dra ihop ett gäng och åka dit nästa år igen! Visst är det P&T, men för att vara det så var det riktigt kul!

/ Jimie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0