Första på torrt

Det har blivit en del fiske med blandat resultat, jag har varit dålig på att uppdatera här på bloggen... ska se till att bättra mig!
Senaste fisket innebar dock årets första torrflugefisk. Jag var medbjuden av den gode Herr P-A på fiske efter regnbåge i en privat sjö. Enligt utsago skulle fisken vara av extremt god kvalité och så gott som vild då den spenderat lång tid i sjön (i vissa fall flera år).

P-A spanar vak.

Väl på plats vakade det redan innan vi kommit i båten. Vi rodde ut ett par meter i den vackra lilla skogssjön innan vi började fiska. Ganska snart visade P-A att han vet hur man lockar upp fisk, tyvärr missade han mothugget varpå fisken gick loss.

Lite senare kontarade han dock med denna gigant:

Vaken dog av lite i och med att vinden gick från sydlig till nordlig, men efter en stunds väntan började det vaka mer frekvent. Inte lång stund senare krokar P-A en fisk som efter en härlig fight landas i håven. Och det jag hört tidigare stämde, en fantastisk styrka på fisken och den var i perfekt kondition.


En kort stund senare sitter jag och funderar på något helt annat när en stor fisk går upp och klipper min fluga. Reaktionen blir ett sånt där mothugg man gör för att kroka GT på speed-popping. Tafsen går självklart av och jag får skamset binda på en ny fluga medans P-As skrattsalvor dånar över den lilla sjön.

Som salt i såren krokar P-A nästan omgående ännu en fin fisk och en rejäl fight är ett faktum.


Även denna en skönhet

Fiskarna fortsatte att vara försisktiga och fler gånger såg vi hur vattnet välvdes under flugorna för att fisken gått upp och tittat på dem. Men tillslut, efter att ha bytt till en liten nedklippt Red Tag lyckades även jag kroka en fisk. Riktigt bra drag på den och jag trodde att den skulle vara betydligt större än vad den var.


C&R

/Jimie

Kommentarer
Postat av: Anonym

Trevlig bilder och en trevlig uppdatering Jimie!För egen del lagt in lite nytt på "sportfiskeforum.se" i min dagbok, är åter hemma efter fiske i Norge och spana in den om du har möjlighet!Länkar redan nu till ett klipp från resan, brorsan lumparkompis arbetskollega tog följande fisk på resan, håll till godo!

http://www.youtube.com/watch?v=U2IxXucnRMY&feature=youtu.be

2012-05-06 @ 15:30:45
Postat av: Kingen

...glömde skriva mitt namn i inlägget ovan :)Mvh Kingen

2012-05-06 @ 15:31:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0