Håll Trouten i medvind!

Del 1: Vinnare av Dalarö Öring Bonanza 2012

Havsöringssäsongen har börjat riktigt bra med fisk i princip varje pass. Vi började fisket med tävlingen Dalarö Öring Bonanza. Relativt snabbt hittade vi en vik där första öringen klev på för Tommy. Det tar inte mer än en sekund innan den släpper och när Niklas några kast senare krokar en fin öring som även den går fri under fighten så är besvikelsen i båten är tydlig.
Tack och lov tar det inte många minuter innan Niklas återigen krokar en fisk, den här gången lyckas vi håva den. Fisken som väger runt 3.5kg är tyvärr fortfarande något lekfärgad och vi sätter snabbt tillbaka den.

Vi byter plats och medans båten fortfarande driftar in i viken smäller det till på mina grejer. En riktigt pigg öring låter sig håvas efter några fina lufthopp, den här är betydligt blankare och den behåller vi.

Vi letar oss fram i vikarna i jakt på något varmare vattentemperaturer och har då och då följen av fisk. Det tar dock en stund innan en fisk hugger till ordentligt. När det väl hugger så är det med besked. Tommy ropar till och vi förstår ganska snabbt att det är en fin fisk som huggit. Tyvärr ser vi ganska snabbt att fisken fortfarande är lekfärgad och att den inte kommer att godkännas, synd det då det uppskattas till runt 4-4.5kg.

Några vikar senare så hugger det på Niklas drag. När fisken går upp i ett lufthopp så ser vi att den är klart ljusare än den tidigare. Efter ett par små rusningar håvas fisken som är större än min, nu är godkänd fisk nr 2 i båten!

Det tar inte många minuter innan jag känner det bekanta pickandet på mitt drag i samma vik. Jag gör ett vevstopp och när jag börjar veva igen går fisken på. Efter en relativt odramatisk fight håvas min andra fisk som även den är godkänd.

I slutet av dagen krokar Nicke en blank fisk som är en centimeter under godkänt, den får snabbt åka tillbaka i vattnet.

Trots två lekfärgade tillbaksläppta fiskar och en för liten är vi väldigt nöjda med fisket. Att det sedan visade sig räcka till vår vinst gjorde det hela ännu bättre! Det gör även att man glädjer sg över att man inte tagit upp mer fisk. Det är inte kul att klubba fisk i onödan, även om fisken självklart är mycket uppskattad på bordet av både familj och vänner.

Jag väcker ändå frågan om när Catch & Release blir standard även för havsöringstävlingarna I Sthlms skärgård!? Dey är något som jag helt klart förespråkar!

Nr 1 - Håll Trouten!Del 2: Fortsatt fantastiskt fiske!


Vi har fortsatt att fiska havsöring med mycket bra resultat den här säsongen. Jag förstår inte hur fisket kan skilja sig så från år till år eller om vi bara lyckats pricka in det. Men igår fick Niklas och Tommy uppleva någonting som få havsöringsfiskare får uppleva i Stockholms skärgård. Niklas blev tipsad om en del i skärgården som ingen av oss i Håll Trouten är särskilt bekanta med. Men då tipsaren verkligen poängterade hur bra fiske han hade haft så åkte grabbarna dit på kvällen för att testa.

Rapporten jag fick av Nicke och Tommy i bilen på väg hem är häpnande. Under ca 2½ timmes fiske landade (och återutsatte de) 14 havsöringar i vikt mellan 1-3 kg! Hade det inte varit för att Nicke skickade mms var femte minut så hade jag knappt trott på det själv. De uppskattade det även till 6-7 tappade fiskar. Jag grämer mig självklart över att jag inte var med, men jäklar vad kul att det fortfarande kan upplevas!

Jag slänger upp ett par bilder som Niklas skickade mig:


Fler uppdateringar inom kort!

Mvh / Jimie


Kommentarer
Postat av: niklas

Härligt å läsa. Efter helgen kommer väll en ny raport om en ny vinst, då från Gålö cup.

2012-04-17 @ 15:16:52
Postat av: Kingen

Grattis till vinsten och önskar er i "håll trouten" lycka till i kommande tävlingar!Niklas/Tommy> Sjukt fiske ni verkar ha haft, trevliga bilder på en vad som synes var en helcrasy kväll, för egen del 4 öringpass pass nu i april, 2 landade, ett hugg är facit än så länge, troligt kvällspass nu på torsdag om allt vill sig väl, återkommer med rapport!Mvh Kingen

2012-04-17 @ 17:44:11
Postat av: Jimie

Ser fram emot rapporten Kingen! Och lovar att återkomma med rapport om helgens fiske!

2012-04-19 @ 12:48:21
Postat av: Rydbeck

Trevligt fiske!

Håller med om att HÖtävlingar borde bli lite mer moderna och använda C&R med mätplanka.. Helt sjukt att alla är så giriga och bara vill banka allt de får.

2012-04-20 @ 22:30:29
Postat av: Kingen

Jimie> Inget fiske torsdag kväll, men däremot nu ikväll med ett gäng från edge, fiskade södra sidan där jag tog mina 2 för ett tag sedan, fiskade från sen eftermiddag till skymning, en i gänget såg en öring i ytan, annars stendött och ingen hade känning på det vi presenterade i vattnet, ändå skönt att komma ut!

2012-04-21 @ 23:26:39
Postat av: John K

Helt fantastiskt! Vilket fiske. :)

2012-05-31 @ 12:34:03
URL: http://www.silvret.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0