Sveriges baksidaBörjar mer och mer tycka att Stockholm är Sveriges baksida, när det gäller öringfisket iaf. Hade den här ån legat i Göteborg så hade den säkert varit full med stationär öring. Nu är det här iof en å som havsöringen går upp och leker i, men man undrar om det blir något mer än bara lek. Tyvärr så slingrar sig ån genom ett jordbrukslandskap, med markägare som är omedvetna om vad deras övergjödning har för inverkan på ån och dess invånare. Summan av detta är en kraftig förorenad barnkammare. Eller är det så att det faktiskt simmar ut nya, hungriga havsöringar? 


Kommentarer
Postat av: Jimie

Kul att se ån i vintertid! Det är mäktigt när öringarna letar sig upp efter sina lekbäddar om hösten... Men som du säger, synd att påverkan från jordbruket förstör den lilla reproduktion vattnet innebär!

2011-01-25 @ 21:51:34
Postat av: P-A Petersson

Ja, hade det inte varit för att det är så långt till fjällen hade jag nog kunnat tänka mig att flytta ner till sthlm från lule. Flytten från nordvästra jämtlands fjälltrakter upp till lule kändes dock tillräckligt tungt. Du får glädja dig åt en vacker stad istället och norrland är ju trots allt bara timmar bort. ;)

2011-01-26 @ 23:53:51
URL: http://dabmut.wordpress.com
Postat av: Täcket

Ja precis, favoritån ligger bara fem timmar härifrån

2011-01-27 @ 21:47:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0